Er du lei av minimalistiske kjøkken?

Tekst: Øivind Skorve, 04.08.17, Foto: Sigdal, Norema

Nå skal kjøkkenet være lunt, fargerikt og gjerne med synlig oppbevaring, sier interiørarkitekt Irene Mjaaseth i Sigdal.


Hun mener vi nå beveger oss vekk fra å bevise for andre hvem vi er til  å vise at vi har det bra med familie og venner.


– Vi vil ha det mer hjemmekoselig og kjært. Nå kan du være leken, det er absolutt lov å gi kjøkkenet en personlig touch med dekorativ styling.

 

Kjøkkenbenk

Nå skal kjøkkenet ha et personlig preg og vise hvem du er.

 

Mer farger

Ifølge Mjaaseth ser vi nå klare tendenser til mer farger i hjemmene, og det gjelder i høyeste grad også på kjøkkenet.

- Grått og hvitt erstattes i økende grad av mørke, lune farger, men også skarpe og friske farger, som for eksempel lysegrønt.

 

Kjøkken
Flere ønsker seg et hjemmekoselig kjøkken i klassisk stil

 

- Når det gjelder kjøkkeninnredning er både mørke og lyse tresorter veldig i tiden, og spesielt mørke tresorter blir mer og mer populært. Disse fargetonene utstråler varme, som mange nå ønsker i stedet for det minimalistiske og kalde. 

Er det noe som er veldig «ut» nå?

- Ingenting er «veldig» ut. Dagens trend handler mye om å ha en personlig stil og å sette et personlig preg på sitt eget hjem. Selv om hvitt og grått har nådd sin topp, vil nok disse fargene fortsatt være en del av trendbildet en god stund fremover.

 

Blått kjøkken

Minimalistiske kjøkken er fortsatt populære, men de trenger ikke nødvendigvis å være hvite.

 

Naturlig inspirasjon

Mjaaseth mener inspirasjon fra naturen blir stadig viktigere, også på kjøkkenet.

- Vi har hatt marmor og varme metaller i trendbildet en stund, og dette fortsetter å være populært. Messing og gull erstatter kobber, som nå fases ut.

 

Vi vil ha det mer hjemmekoselig og kjært

 

- I interiør, som benker, stoler, hyller og bord, ser vi mer av lyst tre, gjerne i kombinasjon med grove stoffer som ull, lin, skinn og velur som er veldig i vinden. Mange ønsker å kombinere myke materialer med de harde. I stedet for å gjemme vekk ting og utstyr, kan det nå stå framme.

 

Smarte løsninger på små kjøkken

For at et lite kjøkken skal fungere optimalt i hverdagen, er du avhengig av smarte og funksjonelle løsninger.


Smart Kjøkken

På dette kjøkkenet kan bordet felles opp og ned, og kjøkkenbenken skyver du inn og ut etter behov.

 

- Har du begrenset plass, gjelder det å utnytte hver lille kvadratmeter. Trenger hele kjøkkenet å «stå framme» hele tiden? Slett ikke. Hva med et «utbrettkjøkken» eller et spisebord som du kan ha i skapet og felle ned og opp? Det finnes også kjøkkenbenker du kan rulle ut og inn.

 

Kjøkken
Smarte løsninger gjør kjøkkenet mer praktisk.

 

- Norema har utviklet et konsept som heter IQ-kjøkken. Dette systemet består av kreative innredningsløsninger som gir ekstremt god plassutnyttelse selv i en trangbodd leilighet. Det er også smart å velge små kjøleskap eller flotte kjøleskuffer under benk for å utnytte plassen best mulig, sier Mjaaseth.

 

Teknologi forenkler hverdagen

Teknologien utvikler seg i rasende fart, og også på kjøkkenet kommer det stadig ny teknologi som gjør hverdagen enklere. 

 

Moderne kjøkken

Mange investerer i ny teknologi på kjøkkenet.

 

- I dag finnes det alt fra app-er som du kan styre hvitevarene med til integrerte musikkanlegg og praktiske ladestasjoner for smarttelefon og nettbrett. Dampovner, innebygde kaffemaskiner og vinkjølere er gode eksempler på produkter som blir mer og mer populært på nye kjøkken.

Andre leste også